De reisverzekering van Raadhoven

Voor iedereen die een grote of kleine reis gaat maken is het belangrijk om eventuele risico’s te verzekeren. Zo kan het gebeuren dat een geboekte reis niet door kan gaan of dat er onverhoopt iets gebeurt tijdens je vakantie.
Een belangrijk voordeel is dat de reisverzekering van Raadhoven speciaal is afgestemd op de behoeften van de medische professional.

reisverzekering

Iets voor jou?

Een keer afsluiten, altijd verzekerd, met wereldwijd hulp, 24 uur per dag.

Gemak en voordeel als je meer dan 1 keer op vakantie gaat.

Congres en seminar bezoek standaard meeverzekerd.

Stel je verzekering zelf samen.

Alles over deze verzekering

Hoe werkt het?

 • Je bent standaard verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten door overlijden, ziekte of een ongeval of door vervoersproblemen door bijvoorbeeld een staking. Of doordat je door familieomstandigheden terug moet naar Nederland.
 • Je bent ook verzekerd voor het geval dat je per ongeluk schade toebrengt aan jouw vakantieverblijf.
 • Daarnaast kun je verschillende dekkingen bijverzekeren, zoals voor je bagage, annulering of zakelijke reizen.

Wil je meer informatie over deze verzekering of wil je deze verzekering afsluiten? Neem dan contact op met je advieskantoor voor persoonlijke informatie over het product en jouw situatie. Je krijgt een offerte en kunt de verzekering desgewenst afsluiten.

onze advieskantoren

Reisverzekering en corona

Dit moet je weten over het coronavirus en je doorlopende reisverzekering

Wil je een reis boeken naar een land met code geel, oranje of rood? Dit zijn de gevolgen voor de dekking van je reis- of annuleringsverzekering.

Groen en geel reisadvies: vakanties mogelijk maar let op de risico’s

 • Ga je naar een gebied met een groen of geel reisadvies? Dan biedt de reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waar je normaal ook voor verzekerd bent. Dat geldt ook voor aanvullende dekkingen.
 • Raak je in het buitenland besmet met het coronavirus? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de Alarmcentrale. Die kan je verder helpen.
 • Geldt er in het land waar je heen reist een quarantaineverplichting bij aankomst? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.
 • Worden tijdens de vakantie de grenzen opnieuw gesloten, en moet je langer op de reisbestemming blijven? Dan zijn de extra reis- en verblijfskosten niet verzekerd.

Oranje en rood reisadvies: vakantiereizen afgeraden

 • Ga je naar een gebied met een oranje of rood reisadvies? Dan kan je geen beroep doen op de reisverzekering voor schade die te maken heeft met corona (bijvoorbeeld medische kosten).
 • Wel bieden we dekking voor risico’s die niet met corona te maken hebben (zoals het stelen van je bagage).
 • Wil je de reis annuleren? Dan hangt het er vanaf wat voor type reis je geboekt hebt, en wanneer en of er dekking is. Een negatief reisadvies is geen verzekerde gebeurtenis. Als je een samengestelde reis hebt geboekt kan het zijn dat onderdelen van de reis wel verzekerd zijn, mits er op het moment van boeken geen negatief reisadvies was.

Neem contact op met je adviseur om te kijken wat de huidige situatie is en wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen voor medici

 • Congres en seminar bezoek standaard meeverzekerd.
 • Annulering in verband met uitval van de waarnemer kun je meeverzekeren.
 • Evenals annulering bij een maatschapsgeschil of een op handen zijnde dissociatie.
 • Eerdere terugkeer naar Nederland vanwege ziekte of overlijden van je zaakwaarnemer wanneer deze niet vervangen kan worden, is verzekerd.

Je eigen adviseur kan je meer vertellen over de specifieke voordelen.

onze advieskantoren

Welke basisdekkingen zijn er?

Europa Wereld
Extra reis- en verblijfkosten door: Extra reis- en verblijfkosten door:
Overlijden, ziekte of een ongeval Overlijden, ziekte of een ongeval
Stakingen, wegblokkades en weersomstandigheden Stakingen, wegblokkades en weersomstandigheden
Onverwacht terug naar Nederland Onverwacht terug naar Nederland
Europadekking Werelddekking

Welke keuzedekkingen heb je?

Extra dekkingen en keuzes voor je doorlopende reisverzekering.
Vraag naar de mogelijkheden bij je advieskantoor:

Bagage Verzeker ook beschadiging, diefstal en verlies van je bagage en reisdocumenten.
Ongevallen Bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval keren wij een bedrag uit. Bij overlijden is dat € 25.000 en bij blijvende invaliditeit maximaal € 75.000.
Sporten en wintersport Verzeker je tegen schade tijdens winter-, lucht-, water- en bergsporten. Ook als je vooraf betaalde skipassen, skilessen of gehuurde skiuitrusting niet kunt gebruiken.
Hulp en huur vervoermiddel Krijg in het buitenland noodhulp, vervangend vervoer en geld voor extra verblijfkosten als je vervoermiddel uitvalt. Of als de bestuurder ervan niet meer verder kan rijden.
Annulering Je krijgt de hele reissom vergoed bij annulering. En je krijgt een vergoeding voor de reisdagen die je moet missen bij uitstel van de reis, ziekenhuisopname, voortijdige terugkeer of een vertraagde aankomst op de eindbestemming.
Garantie Bij deze annuleringsdekking krijg je de gehele reissom vergoed als je eerder moet terugkomen van de reis. Ook als je langer dan drie nachten in een ziekenhuis bent opgenomen.
Extra sportuitrusting Kies je de keuzedekking Bagage? Dan kun je ook je sportuitrusting extra bijverzekeren. Dan verhogen we het verzekerde bedrag met € 2.500 per reis voor alle verzekerden samen.
Geld Beschadiging, diefstal en verlies van geld is meeverzekerd tot maximaal € 500 per reis voor alle verzekerden samen.
Geneeskundige kosten Verzeker de kosten van onvoorziene geneeskundige en tandheelkundige behandelingen. En de geneeskundige (na)behandeling in Nederland.
Eigen vakantieverblijf in Nederland Heb je een vakantiewoning, een stacaravan, een boot op een vaste ligplaats of reis je met je kampeerauto door Nederland? Dan ben je met deze extra dekking ook verzekerd.
Zakelijke reis Verzeker je ook tijdens reizen voor je werk. Kies je ook voor Annulering Garantie? Dan geldt de extra Garantiedekking niet voor zakelijke reizen.

Dit wil je ook weten

Heb je bij ons een doorlopende reisverzekering, dan profiteer je ook hiervan:

 • Je kunt alle gezinsleden meeverzekeren die met je op hetzelfde adres wonen.
 • Kinderen die tijdelijk in het buitenland studeren kun je ook meeverzekeren. Ze moeten nog wel ingeschreven staan in Nederland.
 • Reis je binnen Nederland? Dan ben je alleen verzekerd als je tijdens deze reis minimaal één nacht tegen betaling ergens verblijft.
 • Duiksport is meeverzekerd.
 • Sporten met een risico dat hoger is dan normaal: vechtsporten en verdedigingssporten, rugby, wielerwedstrijden.
 • Professionele ondersteuning door alarmcentrale SOS internationaal. Bekend met de beste artsen en hulpdiensten in de buurt van jouw vakantieadres.
 • Annulering in verband met uitval van de waarnemer kun je meeverzekeren.
 • Evenals annulering bij een maatschapsgeschil of een op handen zijnde dissociatie.
 • Eerdere terugkeer naar Nederland vanwege ziekte of overlijden van je zaakwaarnemer wanneer deze niet vervangen kan worden is verzekerd.
 • Hogere verzekerde bedragen.
 • Je kunt onze doorlopende reisverzekering op elk gewenst moment opzeggen. Een maand later stopt dan je verzekering.

Wat is niet verzekerd?

Een aantal belangrijke redenen waarom niet wordt uitgekeerd:

 • Wanneer je schade hebt die ontstaat tijdens snelheidsritten en bepaalde gevaarlijke sporten, zoals ijshockey, speed skiën en solovaren op zee.
 • Bij schade of kosten door een ziekte of aandoening waarvoor je al vóór de reis in het buitenland in behandeling was of waarvoor je (mede) voor behandeling naar het buitenland bent gegaan.
 • Als je schade hebt door onvoldoende voorzorgsmaatregelen en onvoldoende toezicht om beschadiging, diefstal of verlies van jouw bagage te voorkomen.
 • Bij de keuzedekking Annulering als de annulering niet onverwacht is.
 • Als je de premie niet hebt betaald.
 • Bij geen geldig rijbewijs of geen rijbevoegdheid.
 • Als je schade hebt door onvoldoende zorg of onvoldoende onderhoud van het vervoermiddel.
 • Als je schade hebt door verkeerd gebruik van alcohol, geneesmiddelen of drugs.
 • Als je schade hebt door opzet, molest, kernramp of het door jou plegen van een misdrijf.

Wil je precies weten hoe het zit? Lees dan de voorwaarden. Of neem contact op met jouw adviseur.

Actualiseren

Het is belangrijk dat je jouw doorlopende reis- en annuleringsverzekering up-to-date houdt. Veranderingen in de samenstelling van je gezin? Of heb je een speciale aanvullende dekking nodig? Geef ons dit dan even door.

Wat kost het?

De premie van deze reisverzekering van Raadhoven is afhankelijk van jouw wensen en de keuzes die je vervolgens maakt. Zo kunt je zakelijk reizen meeverzekeren, annulering, bagage, geld en nog meer. Vraag gerust een offerte op bij een van de bij ons aangesloten advieskantoren. Jouw adviseur rekent graag je persoonlijke premie voor je uit.

Pakketten en korting

Heb je meerdere verzekeringen in één pakket? Dan kun je korting ontvangen op je premie, die kan oplopen tot wel 10% binnen het Particulier Pakket van Raadhoven.

Voor meer informatie over de verzekering en de pakketkorting (en de opbouw hiervan) kun je terecht bij je advieskantoor.

Aanvragen

Neem contact op met jouw adviseur. Heb je nog geen adviseur, neem dan gerust contact op met een van de bij ons aangesloten kantoren.

Contact      Vrijblijvende offerte aanvragen

Voorwaarden

Via de link hieronder kom je bij de voorwaarden. In deze voorwaarden lees je wat verzekerd is, wat niet verzekerd is en wat dit betekent in geval van schade. Op jouw polis staan de afspraken die specifiek voor je verzekering gelden, bijvoorbeeld welke dekkingen, verzekerde bedragen, eigen risico’s en clausules van toepassing zijn.
Als er verschil is tussen deze voorwaarden en wat in je polis staat, dan gelden de afspraken die op de polis staan.

Voorwaarden doorlopende reisverzekering     Afschrijvingslijst reisverzekering

Wat te doen bij schade

Als je schade hebt, meld dat dan zo snel mogelijk. Doe bij diefstal, inbraak, vandalisme, aanrijding en brandstichting direct aangifte bij de politie. Verleen je medewerking bij alles wat wij doen om de schade af te handelen. Wat er precies van je verwacht wordt, lees je in de voorwaarden van deze verzekering.

Schade melden

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over de aansprakelijkheidsverzekering particulier of een andere verzekering? Maak gebruik van ons formulier op de contactpagina. Je kunt ook mailen of bellen natuurlijk. Deze gegevens vindt je ook op de contactpagina via de button hieronder.

Een vraag stellen?

Klanttevredenheid RH (1)

 
 
Meer weten over verzekeringen Offerte aanvragen
Leuk dat je onze website bezoekt. Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website te verbeteren, maken wij gebruik van functionele en analytische cookies. Wij gebruiken geen tracking cookies. Naast het accepteren van de cookies, kun je deze ook beheren via 'Cookie instellingen'.
Accepteer cookiesCookie instellingen