Raadhoven
Uw assuradeur in het medisch segment.Neem contact op

Autoverzekering wordt duurder

Bepalende factoren volgens Allianz

De premies voor autoverzekeringen zijn al jaren te laag. Verschillende verzekeraars verhogen daarom de premies. Dit is natuurlijk minder leuk nieuws, maar het is wel een begrijpelijke ontwikkeling. Verzekeraars hebben de laatste jaren verlies geleden op de autoverzekering. De oorzaak zal duidelijk zijn, teveel schade en te weinig premie. De Nederlandse Bank heeft verzekeraars in het recente verleden ook regelmatig opgeroepen om hun premies te verhogen. Een aantal autoverzekeraars, waaronder een van de grootste van Nederland, Allianz, heeft de premies al verhoogd.

Externe factorenautoverzekering

Verzekeraars hebben niet altijd grip op de factoren die een premieverhoging noodzakelijk maken. Externe ontwikkelingen hebben vaak veel invloed op de schadelast. Er zijn enkele te noemen waar verzekeraars mee te maken hebben:

 • Om te beginnen waren de autoverzekeringen zeer scherp geprijsd. Verzekeraars voerden strijd om de consument met een prijzenslag. Marktaandeel veroveren met goedkope aanbiedingen.
 • Ook zijn de reparatiekosten gemiddeld genomen gestegen door het gebruik van andere materialen en meer techniek, zoals bumpers met sensoren.
 • Steeds meer mensen proberen terecht of onterecht schade te verhalen bij een ongeluk. Verzekeraars worden daardoor geconfronteerd met toenemende advocaatkosten voor de behandeling van deze claims.

Premieverhogingen leiden in de regel ook nog tot onbegrip bij de verzekerden. Geen prettige situatie voor alle betrokkenen.

WA-verzekering

Bijzondere aandacht is er voor WA-verzekering. De premieverhoging hiervoor is vooral het gevolg van de stijgende uitkering voor letsel. Allianz benoemd een negental factoren die de hoogte van de uitkering bij letsel bepalen.

MedZorg® Motorrijtuigen

Raadhoven lijkt vooralsnog de dans te ontspringen als het om premieverhogingen gaat. Dit komt vooral door het realistische premiebeleid dat wij voeren. Maar ook wij signaleren een stijgende schadelast.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

 •  
  Beroepsaansprakelijkheidsverzekering huisarts wordt uitgebreid

  De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor huisartsen worden standaard uitgebreid met een WKKGZ-dekking. Voor de huisarts ZZP'ers wordt een kleine premieverhoging doorgevoerd.

  Lees Meer

 •  
  Rechtsbijstandzaken direct melden bij DAS of ARAG

  Uit de enquêtes die wij sturen na het afhandelen van een schade blijkt dat klanten vooral snelheid en communicatie belangrijk vinden als het gaat om de afhandeling. Natuurlijk willen wij graag onze dienstverlening verbeteren. Daarom kijken wij onder ander naar de procedure bij het melden van een geschil. Specifiek een geschil waarbij de klant gebruik wil maken van zijn rechtsbijstandverzekering.

  Lees Meer

 •  
  Klanttevredenheid Raadhoven over 2017

  De reacties van onze klanten op onze schadeafhandeling is een belangrijke graadmeter voor onze prestaties op dat vlak. Het is goed te constateren dat veel klanten dat ook belangrijk vinden, dat ze betrokken zijn en dus hun medewerking verlenen. Over 2017 hebben we ruim 11 % meer enquêtes mogen ontvangen.

  Lees Meer

 
 
Meer weten over verzekeringen Offerte aanvragen